homepage WP.JPG
Algemeen November
28

Corona update 28 november 2021

Nieuws afbeelding

Beste Westerparkers (jeugdleden, ouders van jeugdleden en senioren),


Zoals iedereen natuurlijk heeft kunnen horen afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie, verandert er weer een heleboel, waaronder voor de sport. Vanaf 17 uur ‘s middags mogen we geen gebruik meer maken van de sportfaciliteiten (zowel buiten als binnen). 

Dat heeft grote consequenties voor de jeugdtrainingen. Vanaf de middelbare schoolleeftijd traint vrijwel iedereen na 17 uur. Al deze trainingen komen per direct te vervallen. Tot nader order gaan de trainingen die deze week staan ingepland tussen 16 en 17 uur gewoon door (het gaat dan om de 8E teams en enkele D teams.) 


Jeugdtraining

Samen met de trainersstaf wordt er momenteel gekeken naar een herindeling van het trainingsschema (op het veld en in de zaal), waarbij we de mogelijkheden tot 17 uur optimaal willen benutten. En waarbij we ook zoveel mogelijk teams willen laten oefenen met de veldbalken. De zaalcompetitie gaat immers ook van start. 

Dat betekent zeer waarschijnlijk dat we trainingen en vrijwillige oefenpotjes gaan inplannen in de twee resterende weekenden van dit seizoen (11/12 december en 18/19 december).

Zoals gezegd, deze aanpassingen brengen weer een hoop puzzelwerk met zich mee en dat heeft even tijd nodig. Zodra we weten hoe het aangepaste trainingsschema eruit gaat zien, melden we ons uiteraard.

Daarnaast zijn we aan het kijken of we ook nog hockeymogelijkheden kunnen bieden in de kerstvakantie.


Seniorentraining

Voor de senioren inventariseert de TC-senioren de interesse om op zondag (tot 17 uur) te trainen of oefenpotjes te spelen.


Zaalcompetitie

De zaalcompetitie gaat vooralsnog gewoon van start en wedstrijden die na 17 uur eindigen of beginnen worden via de KNHB anders ingepland. Hou de Westerpark app dus goed in de gaten. Lees hier het complete bericht van de hockeybond (https://www.knhb.nl/nieuws/nieuwe-maatregelen-raken-hockey-maar-competities-gaan-door)


Clubhuis dicht

Vanaf morgen is het clubhuis doordeweeks gesloten. De toiletten/kleedkamers zijn wel open. Het bestuur bekijkt nog of het clubhuis in het weekend wel open kan.


Voor de goede orde: het is en blijft van groot belang dat we ons allemaal aan de geldende regels houden. De 1,5 meter afstand, het mondkapje in CTB-plichtige omgevingen en de correcte controle van het CTB: als we willen blijven sporten, is het van groot belang dat we dit blijven naleven. Denk daarbij ook aan de basisregels (handen wassen, geen handen schudden en ventileren).


Wederom moeten we ons aanpassen aan de nieuwe coronamaatregelen. Maar we zetten onze schouders er onder en proberen met elkaar het maximale uit de beperkte mogelijkheden te halen. 


Hartelijke groeten,

Het bestuur