homepage WP.JPG
Algemeen Oktober
13

Geen competitie meer voor alle leden en geen hockeytrainingen meer voor senioren

Nieuws afbeelding

Beste Westerparkers,

Waar we al langer bang voor waren, is door het kabinet besloten: er komt voorlopig een einde aan (o.a.) de hockeycompetitie, zowel voor jeugd als senioren. De ruim 600 senioren, veteranen en trimmers die Westerpark rijk is mogen ook niet meer trainen. Bijzonder slecht nieuws dus.

Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren; het aantal besmettingen stijgt schrikbarend snel. De druk op de gezondheidszorg neemt navenant toe. Dus als dit nodig is om die trend te keren en de volksgezondheid te beschermen, dan is dat een offer dat we moeten brengen.

Tegelijkertijd is het natuurlijk ontzettend jammer dat dit is besloten. We hebben met z’n allen de afgelopen maanden enorm ons best gedaan om er een mooi seizoen van te maken. We zijn, ondanks alles, vol enthousiasme (en met klinkende resultaten!) begonnen aan de competitie. Met onze goede communicatie en de tenten buiten het clubhuis was Westerpark een voorbeeld voor anderen.

Helaas, het is niet anders.

Wat betekent dit?

Het is duidelijk dat deze maatregelen onze senioren, veteranen en trimmers ongelofelijk hard raken. We gaan de komende dagen op zoek naar alternatieve manieren om vanuit de club iets voor deze groep te doen. Voor nu willen we vooral zeggen dat we het – zacht uitgedrukt - heel vervelend voor jullie vinden. En we hopen uiteraard dat deze stop zo kort mogelijk duurt en dat we dit seizoen zo snel mogelijk weer kunnen oppakken.

Dat geldt ook voor onze 800 jeugdleden, die nu hun wekelijkse verzetje in de competitie moeten missen. Gelukkig kunnen zij wél blijven trainen. Daaronder vallen wat ons betreft ook trainings- of oefenwedstrijden tegen andere teams van Westerpark (totdat KNHB of gemeente zeggen dat ook dat niet meer mag…).

Als je op de club bent, blijven de belangrijkste richtlijnen daar hetzelfde:

· Het clubhuis blijft gesloten (toiletten beneden blijven open, blessure-ijs ligt in het materialenhok).

· Toeschouwers zijn niet toegestaan.

· Ouders mogen niet naar de trainingen en oefenwedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.

. Begeleiders moeten zich altijd aanmelden via de QR-codes die duidelijk zichtbaar hangen op de club.

· Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

. Voor de jongste jeugd (funkey t/m D-teams) blijft de vereniging gebruik maken van regelouders. De regeling daarvoor lees je hier: https://amhcwesterpark.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=1185

Dit is het even voor nu. We sturen de komende weken regelmatig updates met nieuws en informatie over wat de gevolgen van deze maatregelen op de langere termijn zijn voor Westerpark.

Helaas is het de zoveelste domper die we als gevolg van de coronacrisis moeten verwerken. We willen op deze plaats ook de (ouders van) leden een hart onder de riem steken die er ook in hun werk mee te maken krijgen: mensen die werken als zzp’er, in de horeca of de gezondheidszorg.

Vanzelfsprekend hopen we dat deze tweede golf zo snel mogelijk is bedwongen. Het enige dat we daar op dit moment zelf aan kunnen bijdragen is ons gedrag aanpassen en ons zo netjes mogelijk aan de voorschriften houden, op én naast het hockeyveld. Op z’n Westerparks: samen.

Hartelijke groeten,

Het bestuur