homepage WP.JPG
Hockey Maart
10

Informatie over zaalhockey; een terugblik en opties voor komend seizoen

Nieuws afbeelding
Het zaalseizoen zit er weer op. Voor het eerst in het prille bestaan van AMHC Westerpark hebben álle jeugdteams van de club vanaf 2e jaars E deelgenomen aan de competitie in de zaal. Een belangrijke mijlpaal – tot vreugde van veel leden.
Tegelijkertijd zagen veel leden ook hoe sommige andere clubs een eigen blaashal op hun terrein hadden staan. Waardoor hún teams twee keer per week konden trainen. Terwijl onze teams het met aanzienlijk minder uren moesten doen door het structurele tekort aan zaalcapaciteit in Amsterdam.

Voor de duidelijkheid: voor het aantal trainingsuren is AMHC Westerpark aangewezen op uren die de gemeente Amsterdam i.o.m. de KNHB ons toekent. We moeten de beschikbare capaciteit delen met allerhande sporten die het hele jaar zaalruimte nodig hebben (zaalvoetbal, floorball, etc). Westerpark dient iedere zomer onze wensen in voor het komende zaalhockeyseizoen, dan wordt er gepuzzeld en komen we uit op een bepaald aantal uren per team. En da’s dus niet heel ruim.
Het bestuur is tijdens de wintermaanden op zoek gegaan naar een oplossing. Daarbij is ook de haalbaarheid van een blaashal verkend. Spoiler alert: dat gaat ‘m niet worden, lijkt het.

Belangrijkste hobbel zit bij de Gemeente Amsterdam. Die erkent het structurele tekort aan zaalruimte, maar wil tegelijkertijd geen vergunning verlenen voor een blaashal. Want niet duurzaam (een blaashal verstookt in een kleine 3 maanden 15.000 liter propaangas) én het tornt aan de verhardingsnorm (het beleid is: minder stoeptegels, meer gras- & bloemperken om tropische regenbuien te kunnen afvoeren). Een recente aanvraag van Athena voor een blaashal is om die reden afgeketst. Los daarvan zit AMHC Westerpark in een unieke situatie, waardoor een blaashal lastig te realiseren is. De gemeente wil over een aantal jaar het sportpak opnieuw indelen, waardoor we mogelijk enkele honderden meters verhuizen. Dit zal een groot beroep doen op de inzet van de leden en de financiën van de club.
Maar daarmee is ons probleem nog niet opgelost.

Een speciale werkgroep gaat daarom op zoek naar oplossingen. Waar moet je dan aan denken? Sportzalen die we nog niet kennen. Leegstaande fabriekshallen, kantoorruimtes waar tijdelijk een zaalhockeyvloer kan worden gelegd. Samenwerking met andere sportverenigingen.

Denk mee en laat je ideeën weten
Dus weet je nog zaalruimte? Weet je een leegstaande hal? Heb je andere ideeën waardoor we het komende seizoen meer uren in de zaal kunnen trainen? Laat het weten!! Stuur een mail naar [email protected]urdaan.nl.