homepage WP.JPG
Algemeen September
27

Bronzen Haas uitgereikt aan Ghislaine Meertens (Dames10) en Sanne Redeker (Dames7)

Nieuws afbeelding

Op 15 september werd tijdens het Senioren TD onder luid applaus van de aanwezigen de Bronzen Haas uitgereikt aan Ghislaine Meertens en Sanne Redeker. De Bronzen Haas is een nieuwe, speciale onderscheiding voor vrijwilligers die zich extra voor de club hebben ingezet.

Wie zijn de twee dames die deze nieuwe onderscheiding kregen?

Houtje-touwtje
Zowel Sanne (D7) als Ghislaine (D10) werden in 2010 - één jaar na de oprichting van de club - lid van Westerpark. Ghislaine: "Het is een club die klein is begonnen. Nu is het dat natuurlijk niet meer, maar het heeft nog wel de charme van een kleine club, het knusse gevoel. De eerste jaren was het een beetje houtje touwtje. Inmiddels zijn de dingen beter voor elkaar, de velden, de materialen en een clubhuis.”
Sanne, die 2,5 jaar in het bestuur zat, bevestigt het beeld van de eerste jaren: "Toen ik in het bestuur kwam waren we net bezig met de aanleg van het derde veld of toen nog het tweede veld. We waren heel hard aan het groeien. Ik was verantwoordelijk voor de senioren afdeling. Alles moest nog opgezet worden. Toen ik in het bestuur zat hadden we nog geen clubhuis, toen zaten we nog in de kantine bij voetbalclub SDW.”

Bronzen Haas
Na haar tijd in het bestuur, zat Sanne bijna 4 jaar in de tuchtcommissie. "Gelukkig hebben we het niet zo druk gehad, want je komt natuurlijk alleen in actie als mensen zich misdragen. Als iemand een rode kaart krijgt op het veld bijvoorbeeld en er fysiek geweld is dan gaat dat naar de tuchtcommissie, maar dat is nooit gebeurd.”
Met haar lange staat van dienst tijdens de woelige begintijd van de club, besloot het bestuur dat Sanne in aanmerking kwam voor een Bronzen Haas.

Goede sfeer
Ghislaine verzorgde vier jaar lang als lid van de feest- en toernooicommissie senioren vele activiteiten en TD's. Daarmee zorgde ze voor veel gezelligheid en een goede sfeer en versterkte zo de band van de senioren met de vereniging – voor het bestuur reden om ook haar een Bronzen Haas te geven.
"Ik voel me heel vereerd”, zegt Ghislaine. "Het is een leuk en dankbaar gebaar vanuit de club. Ze hadden ook een leuk moment uitgekozen, want er waren veel mensen bij. Ik hoop ook dat het anderen aanspoort om iets te doen voor de club.

"Er zijn natuurlijk ook mensen die dingen doen op de achtergrond, die zijn misschien wat minder zichtbaar. Feesten en toernooien daar wordt natuurlijk iedereen blij van. Ik heb ook nog in de lustrumcommissie gezeten. Het is nu tijd om het stokje over te dragen. Ook omdat ik het anderen gun, want het is gewoon superleuk om te doen.”

In het zonnetje
Ook Sanne vindt het "leuk dat de club mensen op deze manier in het zonnetje zet. En het is leuk om waardering te krijgen.”
Sanne zit met sommige teamgenoten nog steeds in hetzelfde team als in 2010. "Westerpark is na al die jaren nog steeds een leuke club. Ik vind het leuk dat iedereen er mag zijn en ook gewaardeerd wordt. Het maakt niet uit waar je woont, wat je ouders doen of je nou gestudeerd hebt of niet. En het is nog steeds een beetje het gevoel van iedereen kent elkaar. Dat is natuurlijk niet meer zo, maar zo voelt het wel nog steeds.”