Opening veld5 groepsfoto.jpg

Technische Commissie Jeugd

De Technische Commissie Jeugd is te vinden onder: Algemeen/bestuur&commissies

SELECTIETEAMS EN BREEDTETEAMS
In een selectieteam ligt de nadruk meer op prestatie. De lat wordt hoger gelegd, de kinderen worden meer uitgedaagd, en er wordt twee keer per week met het volledige team getraind. Daarnaast worden meer eisen gesteld aan de coaching van het team. 
Voor deze selectieteams wordt een selectieopslag in rekening gebracht van circa 40 euro per seizoen. Dit bedrag is een inschatting. Het definitieve bedrag wordt jaarlijks bepaald door de ALV.

In de breedteteams is prestatie weliswaar ook onderdeel van het spel, maar ligt de nadruk meer op plezier op en naast het veld. 

Alle E en D teams trainen twee keer in de week. Op deze manier willen we de jongere jeugd meer leren en het potentieel vergroten.

Onderscheid in teams

 

Selectieteam

Breedteteam A/B/C

E en D teams

Aantal training per week

2x per week; Train je 1x per week, dan krijg je minder speeltijd op de wedstrijddag!

 

1x

2x

Aantal vrijwillige trainingen per week

 

1x (techniek-training)

 

Wedstrijden per week

1x

1x

1x

Op tijd aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden

Ja!

Ja!

Ja!

Op verzoek (ondersteuning geven bij) training aan de Jongste Jeugd

 

Vanaf de C-leeftijd

Nvt

Nvt

Op verzoek een keer bij een jonger elftal de coach ondersteunen dan wel coachen.

 

Vanaf B-leeftijd

Vanaf B-leeftijd

Nvt

In de winter

Zaalhockey

Zaalhockey

Zaalhockey (met uitzondering van E6-teams (zij spelen MWC)

 

Deelname aan selectietrainingen en het spelen in selectieteams is VRIJWILLIG!

UITGANGSPUNTEN SELECTIES 
Voor alle eerste jeugdteams in de A t/m D- jeugd waar geselecteerd wordt, geldt dat de beste spelers worden geselecteerd uit de 1e- en 2e-jaars spelers uit de betreffende categorie. Er wordt geselecteerd in de categorie├źn: A, B, C, D en E (2e-jaars); 

Net als afgelopen seizoen willen we het komend seizoen in de categorie├źn waar 5 of meer teams zijn ook een verschil in sterkte maken bij de breedteteams. Het breedteteam wat direct na het selectieteam komt wordt onder andere samengesteld op basis van kwaliteit, sterkte, potentie en motivatie. 

SAMENSTELLING TEAMS
De indeling van zowel de selectieteams als de breedteteams gebeurt onder verantwoordelijkheid van de Technisch Commissie Jeugd. Bij verschil van mening heeft de Technisch Jeugd Manager (Dick Nugteren) een beslissende stem. 

De Technische Commissie Jeugd baseert zich bij de definitieve samenstelling van de teams vooral op de informatie van de coaches en de trainers, die de zogenaamde TIPS invullen (TIPS: techniek, inzet, persoonlijkheid en snelheid), de bespreking daarvan tijdens de TIPS-gesprekken tussen TC, trainers en coaches en de resultaten van de selectietrainingen.