Opening veld5 groepsfoto.jpg

De jeugd heeft de toekomst


AMHC Westerpark is in 2009 opgericht vanuit de wens een goed bereikbare én betaalbare hockeyclub voor inwoners van Amsterdam Centrum en (Nieuw) West te zijn. Inmiddels is de club, met ruim 1600 leden en vijf kwalitatieve velden, uitgegroeid tot een vereniging van formaat. Onze ligging (slechts een kwartiertje fietsen vanuit Centrum-West) en de vrije, creatieve ‘urban’ sfeer die er hangt, maakt dat onze club de meest ‘stadse’ hockeyclub van Amsterdam en omgeving is. 

Onze missie
We zijn een toegankelijke club voor iedereen, die onze directe omgeving rijk is. Of je nu uit een ‘echte hockeyfamilie’ komt of nog nooit een hockeystick hebt vastgehouden, of je al je hele leven in Amsterdam woont of er net bent komen studeren, of je op hoog niveau wil spelen of dat je je lekkerder voelt in een ‘vriendenteam’: bij AMHC Westerpark is er persoonlijke aandacht en passende uitdaging voor iedereen. 

Klik hier voor een filmimpressie van onze club:De jeugdafdeling van AMHC Westerpark bestaat uit ruim 950 leden. Wij vinden plezier in het spelen net zo belangrijk als presteren. Er moet voor ieder kind een plek zijn, op zijn of haar niveau, binnen onze club. 

Naast het hockeyen organiseren wij voor de jeugd leuke evenementen voor elke categorie, zoals: de clinics van Heren1 en Dames1, Sportways Hockeykampen in de vakanties, een familietoernooi EN als afsluiting van het seizoen de huldiging van de jeugdkampioenen.

Lidmaatschap van AMHC Westerpark is vanaf 5 jaar. Sinds 2020 bieden we ook Funkey aan - dat zijn trainingen voor 5-jarigen. 

Vanaf september tot mei spelen we competitie op zaterdag (buiten de schoolvakanties). Vanaf de categorie Onder9 trainen de kinderen twee keer per week. Ieder team heeft een eigen trainer. De gehele jeugdopleiding staat onder leiding van de Technisch Manager van de club.