Opening veld5 groepsfoto.jpg

algemeen_materialen


Om lekker en veilig te kunnen hockeyen heb je goede spullen nodig. Naast de dingen die je zelf moet regelen, zorgt de club een aantal zaken. Elk team wordt voorzien van een volledige keeperstas met keepersuitrusting en 4 cornermaskers. Daarnaast krijgt elk team t.b.v. de warming-up een set met ballen, pionnen en hesjes. Voor de jongste teams (O7-O10) geldt daarnaast dat zij zelf hun velden hiermee uit kunnen zetten. De trainers zorgen ervoor dat de materialen tijdens de training aanwezig zijn. Ook krijgt elk team een locker met hangslot om de materialen veilig te kunnen bewaren.

De materialen krijg je van de club in bruikleen. Het gaat om dure spullen die een grote investering zijn voor de club. Een complete keeperset kost tussen de EUR 1200,- (jeugd) en EUR 2000,- (senioren). Wees dan ook zuinig op je teammaterialen en ga ermee om alsof het je eigen spullen zijn. Zodoende gaan ze zolang mogelijk mee en kunnen ze ook in de jaren erop door jouw en andere teams gebruikt blijven worden. Hieronder staan enkele tips en filmpjes die je daarbij kunnen helpen.

* Ga voorzichtig met je keeperstas om. Laat de tas niet uit de locker, achterbak o.i.d. stuiteren, daarvan gaan de wielen stuk. Til ‘m op en zet ‘m op de grond. Schuif het handvat rustig en volledig in en uit. Plaats de tas rustig in en uit de locker en bewaar ‘m daar veilig. Kijk uit dat deze niet achter een rand blijft haken.
* Pak de keeperstas op de juiste manier in. Dit kan nog wel eens op een puzzel lijken. In onderstaand filmpje krijg je uitleg hoe je dit het slimste doet.
* Klik e/o strap je onderdelen in elkaar voordat je ze inpakt. Klik b.v. de kickers dicht, vouw de broek in elkaar en maak de elleboogbeschermers dicht.
* Maak de keepersuitrusting regelmatig schoon. Je kunt de zachte onderdelen zoals body protector, broek, tock, de zweetband in de keepershelm en natuurlijk hesjes gewoon in de wasmachine stoppen. De harde kunststof delen kun je afnemen met een sopje. In onderstaand filmpje krijg je uitleg hoe je dit doet.
* Bewaar de tas open in de locker (of evt thuis) indien de inhoud nat is, dan kan die enigszins drogen en gaat het minder snel stinken. Ook zou je een luchtverfrissertje in de tas kunnen stoppen.
* Houd je spullen in de gaten, vooral wanneer je uit of in de zaal speelt. De meeste teams werken met keeperbuddies om de materialen te helpen verzamelen en sjouwen. Dan is bovendien de kans minder groot dat je iets vergeet.
* Voor het spelen in de zaal heeft elk team een set hoezen voor om de legguards en speciale zwarte zaalriempjes. Hiermee voorkom je dat de zaalvoer beschadigt. Vergeet niet de riempjes voor aanvang van het seizoen te vervangen en wanneer het buitenseizoen weer begint de zilveren riempjes weer te gebruiken. Ook heeft elk team 2 gele zaalballen in een apart netje. Houd deze apart van de rest van de ballen.
Als team ben je verantwoordelijk dat je set compleet en in goede staat blijft. Als je materialen kwijt raakt, draag je als team de kosten hiervoor. Mocht dit onverhoopt gebeuren, ga dan niet eigenhandig spullen bestellen, maar neem contact op met de materiaalcommissie. Wij kunnen dit altijd goedkoper vervangen en weten bovendien precies wat er nodig is. Dit geldt ook als je materialen hebt die stuk, vies, versleten, te klein of te groot zijn, of als er iets met je locker is. Wij zullen deze zo dan snel mogelijk vervangen. Ook hangt er in de lockerruimte een mand met reserveriempjes voor de kickers en ligt er een kleine voorraad hiervan achter de bar.

Mocht je vragen, opmerkingen of tips hebben, neem dan gerust contact met ons op

Filmpjes
Speciaal voor keepers, neem eens een kijkje op het youtube kanaal van OBO. Hier staat nog veel meer uitleg over materialen, tips, weetjes en andere info.