Opening veld5 groepsfoto.jpg

Algemene ledenvergadering

Alle stukken en verslagen van afgelopen ALV's zijn te vinden op de interne pagina's van de website. Log in op de website, ga naar club/documenten/ALV.

Per jaar zijn er standaard twee ALV's, in juni en in november.
Bij bijzondere gebeurtenissen/plannen wordt er een extra ALV uitgeroepen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
RAADSVERGADERING INFO 1/2 DECEMBER 2021

Geachte Raadsleden,

 

Hierbij laten we u in een korte en daaronder een uitgebreidere versie waarom AMHC Westerpark, zich niet kan vinden in het voorstel mbt de herinrichting van Spieringhorn.


  Korte uitleg:

·        AMHC Westerpark is geen voorstander van het in de projectnota voorgestelde scenario en heeft dit meermaals laten weten aan de diverse betrokkenen bij de Gemeente Amsterdam.

·        We bestaan pas kort (2008/9) en hebben hard gewerkt en geïnvesteerd om de groei op de huidige locatie (buitenruimte en clubhuis) op Spieringhorn te realiseren

·        We zijn blij met de huidige plek en kunnen onze toekomstplannen, zoals we die hebben afgestemd met de Gemeente, hier realiseren.

·        We zijn geen voorstander van verhuizen. Vanwege de desinvestering die dit vergt, de impact op motivatie en energie van onze vrijwilligers die de afgelopen jaren veel tijd in het opknappen van ons clubhuis hebben gestoken, en vanwege de onrust die gaat ontstaan met name omdat er nog veel onduidelijkheid is.

·        We hebben tot op de dag van vandaag geen uitwerking van alle scenario’s ontvangen. In de projectnota die naar de raad is gegaan en die wij een paar weken geleden hebben ontvangen mist de detaillering op het niveau van wat dit voor onze vereniging exact gaat betekenen qua tijd/geld en planning. Ook staan in de projectnota zaken die niet eerder met ons zijn besproken.  

·        We willen graag constructief blijven meedenken met de Gemeente, maar komen ook op voor onze belangen.

·        De herontwikkelingsplannen van Spieringhorn hebben als direct negatieve impact dat het 5e veld, dat al in 2017/2018 opgeleverd zou worden (bouw was al gestart, veel is al klaar), nu nog steeds niet gelegd is, in afwachting op de herontwikkelingsplannen. Dit zorgt voor grote problemen en kan geen verder uitstel meer verdragen. Wij komen nu op het punt waarop wij (bestaande) jeugdleden teleur moeten stellen omdat wij niet genoeg veldcapaciteit hebben.

·        Voor ons als vereniging is het dan ook essentieel dat wij ons 5e veld volgende zomer krijgen. Wij maken ons grote zorgen dat dit 5e veld er dan ook echt komt. Mocht de projectnota worden goedgekeurd dan moet voetbalclub DWS op korte termijn meewerken om ons veld op de nieuwe locatie mogelijk te maken. Mocht de projectnota niet worden aangenomen dan zal er waarschijnlijk een herziening komen waardoor het 5e veld weer in vertraging komt.

 

Nogmaals dank voor het doen van navraag. Mocht u meer willen weten dan horen wij dat graag.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Steven de Bruijn, Voorzitter ([email protected])

Paul Peerenboom/Annemieke Nuesink, Bar & Accommodatie ([email protected])

Eva Rutten, project nieuwe velden ([email protected])


Uitgebreidere uitleg (klik op link):

 https://www.amhcwesterpark.nl/files/library/amhc%20westerpark%20reactie%20vraag%20spieringhorn%20gl.pdf

Afbeelding met tekst, illustratie Automatisch gegenereerde beschrijving