homepage WP.JPG
Algemeen Juni
3

Westerpark-update #8: vijf vragen over veld vijf

Nieuws afbeelding

1. Hoe zat het ook alweer?
Veld 3 (zandveld) eruit. Twee watervelden ‘gedraaid’ erin (dus parallel aan veld 2). Westerpark gaat naar 5 velden: 1 zandveld, 1 semi-waterveld en drie (!) watervelden. 

2. Wat is het probleem?
Er is ligt dus die rioolput, pal naast het geplande 5e veld. Daar moeten we een bepaalde afstand van houden. Kees Scheijbeler en Eva Rutten hebben met man en macht gewerkt om (met aanpassingen) toch dat 5e veld mogelijk te maken op de plek die we hadden afgesproken. Vorige week werd bekend dat Waternet (de eigenaar van de put) akkoord heeft gegeven op die plannen. Dat is goed nieuws! Absoluut!

3. Probleem opgelost?
Niet helemaal. De meerkosten bedragen namelijk tonnen. Vijf ton volgens de Gemeente. Nu vinden we dat nogal hoog en willen we dat nog eens goed onderbouwd zien. Hoe dan ook, er is op dit moment geen extra geld goedgekeurd door de Gemeente. Daarom kan veld 5 nu niet (in zijn geheel) worden neergelegd.
Dat is vervelend, maar we kunnen het – in de woorden van Eva "met de billen bij elkaar" en met organisatorische aanpassingen – nog een seizoen "lijden" met vier velden. Extra tijd die wordt gebruikt door de Gemeente om de benodigde gelden alsnog te regelen om het toegezegde veld te kunnen bouwen.

4. Vertraging dus! Wat betekent dat voor ons?
Er komt in ieder geval een 2e waterveld, grenzend aan veld 4. Veld 3 wordt dus nog steeds gekanteld. Op 3 juni wordt het veld afgebroken en omgebouwd tot waterveld. Wanneer er niet op tijd of niet voldoende geld wordt gevonden door de Gemeente, dan wordt veld 5 (tussen veld 2 en het gekantelde veld 3 een driekwart veld. Niet ideaal. Maar de jongste jeugd kan daar wedstrijden op spelen (op kwart- en halve velden). En oudere jeugd- en seniorenteams kunnen er op inspelen. De consequentie is wel dat een volwaardig nieuw waterveld op een andere plek moet worden aangelegd. Want de Gemeente houdt zich gelukkig aan de gemaakte afspraak om een 5e waterveld voor ons te bouwen.

5. Waar komt veld 5 dan?
Dat weten we nog niet. Tegen de achtergrond van onze veldperikelen, spelen namelijk ook nog de gemeentelijke herontwikkelingsplannen van Sportpark Spieringhorn. Daarover zijn we met de gemeente constructief in gesprek. Die luistert, weegt verschillende belangen af, houdt de kaarten tegen de borst en maakt volgend jaar het concrete plan bekend.
Hoe dat er uit komt te zien weten we niet. We weten wel dat de Gemeente constructief met ons meedenkt vanuit de situatie waarbij we 5 hele velden, een groter clubhuis en een oefenveld (bij elkaar) houden of krijgen.

Kortom:
-Veld 3 gaat er voor deze zomer uit
- Hiervoor in de plaats komt voorlopig 1 waterveld, is volgens planning eind van de zomer klaar
-Veld 5 komt, maar niet deze zomer
-Vanwege de bouwperikelen kan er tussen maandag 10 juni en begin augustus niet gesproeid (wel gespeeld) worden op veld 4! Veld 2 kan wel besproeid worden. (Met mate ivm algen gevaar!)
- Vanaf maandag 3 juni is er geen doorgang meer naar veld 4; je gaat dan langs de fietsenstalling, over de dijk naar veld 4

Wanneer er verder nieuws te melden is, laten we weer van ons horen.

Het bestuur