homepage WP.JPG
Algemeen November
2

Westerpark-update #5: Westerpark Rookvrij?

Nieuws afbeelding
Beste Westerparkers,

De Hartstichting en KWF zijn een campagne gestart om kinderen in elke fase van het opgroeien te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Doel is dat kinderen opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Steeds meer scholen, speelplekken en sportverenigingen sluiten zich bij die campagne aan. Binnen mag je natuurlijk al niet meer roken, en nu ook niet meer in omgevingen waar kinderen komen.  

Vele hockeyclubs zijn al (gedeeltelijk) rookvrij
De KNHB heeft zich vorig jaar nadrukkelijk verbonden aan de doelstellingen van de ‘Rookvrije Generatie’-campagne. Er zijn al vele hockeyclubs over naar een rookvrije club, ook in Amsterdam.

En wat gaat Westerpark doen? 
Steeds vaker krijgt het bestuur die vraag van leden en ouders. Willen we op Westerpark dat kinderen het voorbeeld zien van rokende mensen? Vinden we sport en roken een (on)logische combinatie? 

De Rookvrije generatie staat op de agenda van het bestuur. We zijn benieuwd hoe jíj erover denkt. Wil jij je mening geven, kom naar de ALV op 20 november. Mocht je nu al ideeën hebben over dit onderwerp, stuur dan een mail naar [email protected]. Je kunt ook je stem uitbrengen, dat Westerpark een rookvrije club moet worden, op www.rookvrij.nl

Het bestuur