homepage WP.JPG
Algemeen Juni
20

Jong Heren 1 werd 3e op het Nederlands Landskampioenschap! Hulde!

Nieuws afbeelding

Hulde! Nadat vorige week in een spannende wedstrijd tegen Houten JH1 het kampioenschap werd binnengesleept in de Overgangsklasse, mocht Westerpark JH1 meedingen naar het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort, in een toernooi met de vertegenwoordigers van de andere districten.

Jong Heren 1 is een team dat bestaat uit een aantal oerWesterparkers, die al vanaf het jaar van oprichting bij Westerpark spelen en van mini tot Jong Heren Westerpark trouw zijn gebleven. Vier jaar geleden begon dit team als Jong Heren in de tweede klasse, na een intiatief van Sylvan Boonstra namens studentenvereniging Lanx en Zed Fasel namens Westerpark. Begonnen in de Kelderklasse heeft dit team na opeenvolgende promoties de hoogste (overgangs) klasse bereikt en is daar ondanks onderbroken Coronajaren bij elkaar gebleven, versterkt met import uit Utrecht en in de poule vorige week kampioen geworden. 

Afgelopen zondag werd de halve finale bereikt en daarin werd AMHC Westerpark uitgeschakeld door de latere winnaar Rijswijk. Amsterdam dat in de competitie achter AMHC Westerpark eindigde werd (ook hier) tweede.

 

Op de foto vlnr achterste rij Coach Anthon Fasel, Yan Fasel, Ward Pennink, Joost de Vries Robbé, Frenckie de Groot, Ties Hooglandt, Hidde van der Kaaij, Zed Fasel, Willem le Rutte

Daarvoor: Lennox Clarke, Sylvan Boonstra, Alexander Moerland, Sander de Vries, Bas van den Berg, Jorrit Posthuma de Boer.

Vooraan: Robert Top en Max Schippefelt. Op de foto ontbreekt Alec ter Braak.