homepage WP.jpg
Algemeen Maart
22

Vrijwilligers in het zonnetje: Danielle Faas

Nieuws afbeelding

Westerpark, dat zijn we samen! Dat motto wordt dagelijks in praktijk gebracht door de honderden mensen die zich vrijwillig inzetten voor onze mooie vereniging. Zij maken dingen mogelijk, zonder hen zou de club eenvoudig niet bestaan. Graag zetten we een van hen in het zonnetje. Wie zijn ze, deze mensen met het Groene Hart? Waarom vergieten zij tijd en energie - vaak in wind en regen - voor de club?


Deze maand: Danielle Faas.

  

Tijd voor een beetje reuring

 

Wie? Danielle Faas, secretaris in het bestuur.

Werkt bij Daantje PR (ZZP), als PR consultant

Danielle was er al bij sinds de oprichting van de club. Haar oudste dochter (inmiddels jong Dames 1) heeft lidnummer 36! Ook haar jongste dochter speelt bij Westerpark (MB1).

 

Westerpark is een leuke club omdat het een club is voor iedereen. Een echte Amsterdamse, laagdrempelige club in een deel van de stad waar nog geen hockey was.

 

Is vrijwilliger bij Westerpark sinds de start in 2008. Danielle spant zich al vele jaren in voor de club, o.a. in de Technische Commissie, als coördinator voor de D en C. En de laatste jaren dus als secretaris in het bestuur.

 

Als secretaris van het bestuur is Danielle verantwoordelijk voor de interne organisatie en een groot deel van de communicatie. Ook houdt ze zich bezig met de verenigingsmanager, de ledenadministratie, het wedstrijdsecretariaat en de bestuursdienst.

 

Een vrijwilligersfunctie is leuk omdat je onderdeel bent van een team en samen iets neerzet. Je leert veel mensen kennen, het schept een band. Bij Westerpark is het extra interessant omdat het een relatief jonge club is, volop in ontwikkeling. Je bent echt iets aan het bouwen.

 

Danielle is trots op hoe Westerpark de Corona-periode is doorgekomen. Op alle inspanningen om de jeugd toch te laten hockeyen. Op de trainersstaf en alle vrijwilligers en regelouders die dat mogelijk maakten. Op alle communicatie en updates bij elke keer weer veranderingen en persconferenties (en dat waren er nogal wat). Op een club die financieel zo gezond is, dat er voor senioren een stukje Corona compensatie kon zijn. Op hoe vrijwilligers dat samen allemaal hebben neergezet. Dat voelt als een overwinning.

 

Oproep aan alle Westerparkers: Het is lente. Letterlijk en figuurlijk. De zon schijnt. We mogen weer. Dus laat je zien. Kom meedoen. Kom juichen. Drink gezellig een drankje mee in de kantine Het is wel weer ‘ns tijd voor een beetje reuring toch? Dat geldt ook voor alle nieuwe leden en ouders die we door Corona nog niet zo goed kennen. Wees welkom en geniet van je club.

Of nog beter: lever je bijdrage als vrijwilliger. Dat kan op zo veel manieren. En je krijgt er ook zo veel voor terug.


Ook iets doen voor de club? Altijd welkom! De club is hard op zoek naar een opvolger voor Danielle, maar ook voor andere klussen kun je je aanmelden bij een van de commissies of mail [email protected].