homepage WP.jpg
Hockey Februari
13

Vacature Trainer / Coach Heren 1 - seizoen 2022-2023

Nieuws afbeelding

Per 1 augustus 2022 | 12 uur per week.

Voor seizoen 2022-2023 zoekt AMHC Westerpark een trainer/coach voor Heren 1. 


Algemeen

AMHC Westerpark is in 2009 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een volwassen vereniging met ruim 1600 leden, vier velden en met een vijfde veld op komst.

Heren 1 speelt in de tweede klasse. In de afgelopen twee seizoenen eindigde Heren 1 bovenaan in de poule, maar door corona resulteerde dit niet in promotie. Doel voor Heren 1 om te spelen in de eerste klasse. Het huidige team is een mix van ervaren en jongere spelers. Tweede doel is om het team de komende jaren verder te verjongen, o.a. door spelers vanuit de eigen jeugd en/of jongsenioren.

 

Heren 1 wordt begeleid door een trainer/coach (T/C) die beschikt over een ruime ervaring en scholing direct onder het niveau van het nationale tophockey (minimaal 1e klasse). De T/C H1 voert zijn/haar werkzaamheden naar eigen inzicht uit en is eindverantwoordelijke voor Heren 1. De T/C H1 initieert en adviseert het bestuur en de technische commissie over het te voeren technische beleid. De T/C H1 houdt bij zijn het uitvoeren van zijn werkzaamheden rekening met het geldende hockeyplan en de visie en het technische beleid van AMHC Westerpark.

 

Taken en verantwoordelijkheden

      Eindverantwoordelijk voor de training en coaching van Heren 1 voor 12 uur per week.

      Het geven van training aan jeugd en/of jong senioren, maximaal 6 uur per week.

      Het adviseren van het bestuur en de technische commissie over het technische beleid incl. doorstroom van (jeugd)spelers.

      Het mede formuleren van een visie en doelstellingen voor elk seizoen.

      Het samenstellen van de selectie van Heren 1, rekening houdend met het technisch beleid.

      Het herkennen, scouten en ontwikkelen van talent en het beoordelen van het ontwikkelingspotentieel van de spelers, vooral binnen de jeugd en jongsenioren van Westerpark.

      Het afstemmen met de opleidingsteam (Heren 2) over spelers uit Heren 1 die (tijdelijk) geen plek in de wedstrijdselectie hebben.

      Twee maal per seizoen mede vormgeven aan de Train-de-Trainer bijeenkomst voor jeugdtrainers

Organisatorische positie & rapportagestructuur

De T/C H1 rapporteert (formeel) aan het bestuurslid technische zaken (HTZ) en functioneel aan de Technisch Manager. De T/C H1 geeft functioneel leiding aan Heren 1. De T/C overlegt regelmatig met de Technisch Manager en het bestuurslid technische zaken. Tevens vindt er jaarlijks een beoordelingsgesprek plaats. De trainer/coach overlegt met de technisch manager over administratieve taken, zoals dispensaties, planningen en andere administratieve zaken. Samenwerking met een assistent (evt. uit eigen netwerk) is een pré.

 

Functie-eisen

      Minimaal HT3 niveau

      Relevante ervaring in het trainen en coachen van een eerste elftal in minimaal eerste klasse.

      Goede communicatieve en coachende vaardigheden (schriftelijk en mondeling).

      Flexibele instelling en stressbestendig.

      Goed met mensen om kunnen gaan en leiding kunnen geven.

      Conformeren aan het beleid en de visie van de vereniging.

      Goede omgang met vrijwilligers.

 

Aanbod

AMHC Westerpark is een jonge, ambitieuze club waarin je als trainer/coach de kans krijgt mee te bouwen. We bieden een salaris (in overleg) conform de CAO sport, afhankelijk van je ervaring en leeftijd.

 

Informatie/contact

Ben je enthousiast en geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Mail dan je CV met een motivatie naar
[email protected].