homepage WP.jpg
Algemeen November
13

Coronamaatregelen met ingang van zaterdag 13 november

Met ingang van zaterdag 13 november 18 uur gelden er aanvullende coronamaatregelen op de hockeyclub. Vanaf dat moment mogen er geen toeschouwers meer aanwezig zijn bij trainingen en/of wedstrijden met uitzondering van mensen die een functie uitoefenen.

 

Conform berichtgeving van de KNHB: Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot de complexen. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen.

Zie: https://www.knhb.nl/nieuws/nieuwe-maatregelen-treffen-hockeysport

 

We willen het aantal aanwezigen op de club dus tot een noodzakelijk minimum beperken, maar ouders die hun kinderen naar/van wedstrijden/trainingen brengen/ophalen scharen wij onder de noodzakelijke rij-ouders. Probeer het brengen en halen zoveel mogelijk te combineren met andere ouders, zodat er niet meer ouders dan strikt noodzakelijk aanwezig zijn op de club.

 

Conform berichtgeving van de KNHB: Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar). Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs, in afstand tot de ballenkinderen of tijdens een bespreking op het veld.

 

Vanaf 18 jaar mag je het clubhuis alleen betreden op vertoon en na controle van het Corona Toegangsbewijs (CTB). Ook als je drankjes buiten nuttigt, hou dan 1,5 meter afstand van elkaar.

Het clubhuis wordt voor het nuttigen van eten en drinken om 20 uur gesloten. Het laatste drankje kan om 19.45 uur besteld worden.

Het clubhuis kan na 20 uur gebruikt worden voor noodzakelijke bijeenkomsten die niet online plaats kunnen vinden, met CTB-controle. De bar blijft dan gesloten. Wil je na 20 uur in het clubhuis vergaderen, neem dan contact op met [email protected].

 

Belangrijke vragen en antwoorden

Wat te doen als iemand in je team positief getest is op het virus?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra 1 van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

 

Wat te doen als je verkouden bent of koorts hebt? Mag je dan komen spelen?

Nee, dat mag niet. Iedereen dient zich te houden aan de overheidsregels en bij klachten zoals genoemd blijft een speler, begeleider, scheidsrechter of vrijwilliger thuis.

 

Wederom hopen we op een ieders inzet en flexibiliteit. We zetten er met zijn allen en samen weer de schouders onder. Hopelijk blijft het bij deze drie weken van ‘milde lockdown’.

 

Voor meer FAQ kijk op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/veelgestelde-vragen-over-gevolgen-coronavirus-voor-hockeysport

 

Sterkte voor iedereen.

Met sportieve groet,

Het bestuur