homepage WP.JPG
Hockey Oktober
10

Update over de zaalcompetitie en de teams/teamsamenstellingen

Nieuws afbeelding

Vorige maand heeft de zaalcommissie laten weten wanneer de wedstrijden starten en vanaf wanneer we in de zaal en buiten met balken gaan trainen, zie de mail van 11 september.

 

Trainingen

Het is nog niet bekend waar en wanneer de zaaltrainingen plaats zullen vinden. Uitgangspunt van de club is dat alle teams zoveel mogelijk de gelegenheid krijgen om tijdens de zaalcompetitie ook in de zaal te trainen. Tegelijkertijd hebben we te maken met een grote schaarste aan zaalfaciliteiten voor trainingen. Om de teams gedurende het zaalseizoen wekelijks te kunnen laten trainen is er dit jaar voor gekozen om balken aan te schaffen die op het veld gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat er gedeeltelijk in de zaal en gedeeltelijk op het veld (met balken) getraind gaat worden gedurende het zaalseizoen.

 

Pilot met extra zaalteams

Als pilot wordt dit jaar een aantal teams heringedeeld; deze teams doen in andere samenstelling - met minder spelers - dan de veldteams aan de zaalwedstrijden mee.

Voor de A-lijn gebeurde dit al; de pilot betreft de teams JB1/2, JC1/2, MB1-3, MC1-3. Zij worden hierover apart geïnformeerd.

 

De overige veldteams blijven hetzelfde in de zaal. Alle teams trainen met hun veldteam in de zaal (resp. buiten met balken).

 

Competitie

De zaalhockeycompetitie voor 8E-teams start op 8/9 januari; voor de overige teams start het op 5 december 2021. Het laatste speelweekend is 12/13 februari. In de kerstvakantie wordt niet getraind.

 

Competitiedagen, zoals in de zaalhockeybrief vermeld:

  • december: 5 (tussen 9.00 en 14.30), 11/12, 18/19
  • januari: 8/9, 15/16, 22/23, 29/30
  • februari: 5/6, 12/13

 

De 8E-teams spelen in beginsel op zaterdagochtend, bij uitzondering op zondagochtend. De D-teams spelen i.v.m. de informatiedagen van middelbare scholen in januari en februari op zondag(ochtend).

 

Vragen?

Voor algemene vragen over de zaalcompetitie zijn zaalco├Ârdinatoren Jetske Bennekers en Michael Welten contactpersoon (via [email protected]).

Mochten er nog vragen zijn over deze pilot met extra teams en nieuwe teamindelingen, laat het weten aan de [email protected].

 

Met sportieve groet,

Technische Commissie Jeugd