homepage WP.JPG
Algemeen Mei
1

Corona Update: vanaf zondag gaat de bar weer open!

Nieuws afbeelding

Beste Westerparkers,

Eindelijk! Vanaf aanstaande zondag is de bar van ons clubhuis weer open. Met allemaal mitsen en maren, waarover hieronder meer. Maar het is een begin. Net de opheffing van de avondklok waardoor het mogelijk wordt om ’s avonds langer door te trainen. Daarover, en meer, praten we je hieronder bij.

 

Clubhuis

Vanaf zondag 2 mei is het weer mogelijk om iets in het clubhuis te kopen. Clubhuismanager Gerard "rots in de branding” Tjeerdsma staat weer klaar om bier, koffie, porties bitterballen of broodjes kroket te serveren. Heel erg fijn.

Maar het kan alleen als jij ons helpt! Een paar spelregels:

- Clubhuis = alleen verkooppunt! Dus na aanschaf meteen weer naar buiten & niet blijven hangen.

- Clubhuis alleen betreden via ingang: hou rekening met looprichting

- In clubhuis mondkapje op!

- We mogen het terras nog niet openen, dus consumptie buiten & staand consumeren.

- Nog één keer: HOU ALTIJD 1,5 METER AFSTAND!

 

Gevolgen opheffen avondklok

De TC Senioren heeft samen met Daan het trainingsschema uitgebreid voor teams die verzocht hebben om extra te trainen. Het is terug te vinden in het schema: https://www.amhcwesterpark.nl/site/default.asp?option=960&t=1&pid=307 of kijk in de WP-app). Let op: er staat in het trainingsschema "vanaf week 19”, maar voor de senioren gaat het al komende week (18) in.

 

Clubcompetitie

Misschien heb je het al gehoord, maar het hoge woord is eruit: er komt geen herstart van de competitie meer. Er zijn inmiddels te weinig speeldagen over, zélfs als er op 11 mei verder wordt versoepeld, schrijft de KNHB op de site.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/einde-competitie-2020-2021

Heel jammer natuurlijk. Hopelijk kunnen we het leed een beetje verzachten, als spelers van 27+ vanaf 11 mei weer in teamverband mogen spelen. Fingers crossed…

 

Toch nog een paar kampioenen

Ondanks dat de competitie is stilgelegd, is er toch nog een lichtpuntje te vermelden. In enkele gevallen is er namelijk wel sprake van een kampioenschap of promotie. Volgens de aanvullende bepalingen van de KNHB (zie https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/einde-competitie-2020-2021 en aanvullende bepalingen op het bondsreglement) worden competities waarin ieder team elkaar minimaal 1x heeft ontmoet, als uitgespeeld beschouwd. De stand op het moment dat iedereen elkaar 1x heeft ontmoet, wordt gebruikt als eindstand en voor kampioenschap, promotie en/ of degradatie."

 

Dit betekent dat de volgende seniorenteams kampioen zijn geworden van hun poule en dus promoveren: Heren 5, Jong Heren 1, Dames 4, Dames 6, Dames 9, Dames 16 en Jong Dames 2. Gefeliciteerd!