homepage WP.JPG
Algemeen Januari
13

Corona-update #10: Ondanks corona hoeven we niet stil te zitten!

Nieuws afbeelding
Beste Westerparkers,

Er is hoop, maar we zijn er nog lang niet. Dat is kortweg de samenvatting van Rutte’s persconferentie. Verrassend was die niet, teleurstellend wel: de lockdown duurt nog zeker tot en met 9 februari. Met alle gevolgen van dien voor de (hockey)sport. Het betekent dat de spelregels van december worden voortgezet. Senioren trainen slechts in tweetallen. Jeugd mag wel in teamverband trainen en onderlinge wedstrijden spelen, maar een hervatting van de KNHB-competitie is er niet bij.

De bond maakte vorige maand nog een optimistische planning, waarbij de competitie voor jeugd én senioren uiterlijk half februari zou worden hervat. Dat is nu vrijwel uitgesloten. Daarmee neemt de kans toe "dat het aantal wedstrijden binnen de competities moet worden teruggebracht c.q. het format wordt aangepast om competities wel volledig te kunnen uitspelen.” Aldus de KNHB.

StickFit senioren
Gelukkig hoeven we niet stil te zitten. Trainer Bertijn Jacobs laat zien dat je ook in tweetallen heerlijk kunt sporten. Zijn StickFit hockey-bootcamps, die deze maand startten, zijn met 80 inschrijvingen in de eerste week nu al een groot succes.

Wintercompetitie jeugd
Alle jeugdteams gaan, naast de trainingen, de komende weekenden weer fijn hockeyen. Voor een aantal jeugdteams is iets nieuws bedacht. Na de interne teamcompetitie heeft de Technische Commissie de Westerpark Sevens Competitie opgezet: 7 tegen 7, op een half veld. Net even een andere vorm, zodat de spelers nieuwe skills kunnen trainen.

Feestje!
Toch kunnen sommige dingen ook echt niet doorgaan. Het zal onze talloze vrijwilligers niet zijn ontgaan dat de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel niet heeft plaatsgevonden. Geen zorg, we zijn jullie niet vergeten. Zodra het weer kan, organiseren we iets leuks. En dan dus niet via Zoom, maar in het echt. Een feest. Om te vieren dat het weer kan, dat het coronaspook is verslagen en dat Westerpark de leukste club van Amsterdam is. Voor, door en van ons allemaal.

Het bestuur AMHC Westerpark