homepage WP.JPG
Algemeen November
18

Vrijwilligers geëerd tijdens de Eerste Digitale Westerpark ALV en nieuws senioren na persconferentie

Nieuws afbeelding
Als dank voor hun tomeloze inzet voor de club heeft het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 november jl. een aantal vrijwilligers een bijzondere onderscheiding gegeven.

Bronzen Haas
Menno Booij, die als voorzitter van de Technische Commissie jarenlang een cruciale rol speelde (en nog steeds speelt) bij de opleiding van de jeugd, kreeg een Bronzen Haas. Deze oud-international die vanaf zijn 18de tientallen interlands speelde, is er bij Westerpark als geen ander op gebrand dat alle teams, maar vooral breedteteams een goed opleidingsprogramma hebben.

Ook designer Ingrid Kalma (moeder van jeugdleden Giel en Jetske) kreeg een Bronzen Haas. Al jaren is zij de drijvende kracht achter de clubtenues: ieder ontwerp ging door haar handen, van stof tot snit. Met grote passie en zorgvuldigheid: bij Ingrid is het pas goed als het goed is.

Lid van Verdienste
Architect Linda Verdoold werd benoemd tot Lid van Verdienste. Het bestuur is Linda enorm dankbaar voor de hoeveelheid tijd, bloed, zweet & tranen die zij vergoot voor ons clubhuis. Het meest recente voorbeeld van haar inzet is de tijdelijke uitbreiding van het clubhuis met containers. Daar gingen vele uren en weken van ontwerpen, passen, meten en plannen aan vooraf.

En dan is er nog "de vrijwilliger die niet van ophouden weet”, zoals bestuurslid Pieter de Vries Robbe het zei: Anton Fasel. Al vanaf het prille begin betrokken bij de club. Destijds zette hij zich als vader van jongste jeugdleden in voor het begeleiden van jongenshockey, nu zet hij zich volle kracht in voor Jong Heren 1. Daartussen was hij voorzitter van de Technische Commissie en zat hij jarenlang in de Bouwcommissie. Ook hij werd als dank daarvoor benoemd tot Lid van Verdienste.

Bloemen
Normaal gaan dit soort benoemingen gepaard met bloemen en luid applaus. Dat vond nu allemaal op afstand plaats, want de omstandigheden dwongen het bestuur om een digitale ALV te houden. Gelukkig stonden de partners van de niets vermoedende vrijwilligers klaar met een bos bloemen, zodat de aanwezigen toch een beetje konden meedelen in de vreugde.

Voorzitter Floris Harm sprak zijn dank ook uit aan alle mensen die zich blijven inzetten voor Westerpark, ook in deze bijzondere en soms ongezellige tijd. Zonder vrijwilligers zou er geen Westerpark zijn. "Dat is en blijft bijzonder: dat zoveel mensen zich het vuur uit de sloffen lopen, allemaal in hun vrije tijd, om een sportclub te runnen en het leven zo wat leuker te maken”, aldus Floris.

Penningmeesters
Het bestuur nam afscheid van penningmeesters Elsbeth Röben en Gerada van der Wal. Drie jaar lang zetten zij zich iedere dag (echt!) in voor de club. Ze hielden de financiële huishouding op orde - geen sinecure met een begroting van meer dan een half miljoen. Ze trokken aan sponsoren (helaas weinig), trage debiteuren (gelukkig weinig), harkten subsidies binnen waar mogelijk en zorgden ieder jaar voor een ronkend jaarverslag. Zo ook gisteren, waarna de vergadering het bestuur decharge verleende voor het gevoerde beleid.

Zoveel inzet moet beloond: ook Elsbeth en Gerada kregen voor hun vrijwilligerswerk een Bronzen Haas. Het bestuur gaat ze missen!

Maar! Er is een opvolger. Jens Toxopeus neemt het stokje over van de dames. Jens was jarenlang penningmeester van voetbalclub WV-HEDW. Sinds kort speelt zijn dochter Isa bij Westerpark. Hij zag de vacature voorbij komen en besloot te reageren. Van harte welkom Jens!

Corona
Tijdens de ALV, die vooraf werd gegaan door een persconferentie van de Minister President, stond Floris stil bij de laatste richtlijnen. "Het gaat beter, maar we zijn er nog lang niet”, vatte hij samen. Het clubhuis blijft dicht, bij de jeugd mogen ouders nog niet langs de lijn en de competitie kan nog niet worden gestart. Nieuws voor de senioren was er wel: zij mogen weer trainen vanaf donderdag 19 november in groepen van vier in plaats van twee mensen. Het is iets, maar veel is het niet.

Helaas, de maatregelen zijn er niet voor niets. Tegelijkertijd blijft het ongelofelijk zuur, vooral voor senioren die smachten naar een wedstrijd met hun hele team.

Maar wie weet: de KNHB zet in op hervatting van de competitie op 9 januari. Fingers crossed en veel, veel schietgebedjes. En ondertussen nog maar even afstand houden…

Het bestuur AMHC Westerpark