homepage WP.JPG
Algemeen November
13

Corona-update 7: let op je gezondheid én op je veiligheid

Nieuws afbeelding
Bijna twee weken van lockdown light alweer. Dat vergde best wat aanpassingen. Toch kunnen we met trots constateren dat iedereen zich goed aanpast aan de laatste reeks maatregelen. Senioren trainen in tweetallen, jeugdteams worden naar het veld begeleid door regelouders, medewerkers doen aanpassingen in trainingen of treden op als corona-coördinator. Fijn hoe iedereen z’n best doet om er het beste van te maken.

Helaas is deze positieve sfeer de laatste weken een paar keer flink verstoord door incidenten rond de veiligheid. Jeugdspelers die buiten het hek worden lastiggevallen. Ingeslagen autoruiten op de parkeerplaats. Een vreemde man die het nodig vindt om zijn broek te laten zakken.

Samen fietsen
Westerpark is met de gemeente en de andere sportverenigingen op Sportpark Spieringhorn in gesprek om de veiligheid rond de club te verbeteren. Daarnaast worden incidenten gemeld, onder andere bij de buurtregisseur. Maar we kunnen er ook zelf iets aan doen.

Nu het weer vroeger donker wordt, willen we iedereen oproepen om goed op elkaar te letten. Zorg ervoor dat je samen met een groepje (bij de jeugd een ouder als begeleider) na training of wedstrijd de club verlaat, zodat je in ieder geval het stuk tot Sloterdijk gezelschap hebt. Gebruik alleen de hoofdingang van de club (bij de fietsenstalling) en zorg voor goede verlichting op je fiets. Regelouders van de teams ontvangen bij de ingang een hesje en begeleiden de teams van en naar het veld en assisteren bij eventuele blessures. Ouders/begeleiders die blijven wachten, verzoeken wij in verband met de veiligheid binnen het hek op het grasveld (bij de ingang) aan de picknicktafels plaats te nemen.

Sportiviteit & Respect
Let binnen je team ook een beetje op elkaar, of je nou speler bent, coach of regelouder. Het is voor iedereen best een lastige tijd. We merken dat de sfeer in een team daar soms onder lijdt. Teamgenoten zijn misschien iets sneller geïrriteerd of gekwetst. Als we elkaar allemaal wat ruimte gunnen, houden we het leuk.

Sinds kort hangen er veldnummerborden op de club, waarop onze vuistregels voor Sportiviteit & Respect staan. Eén van die regels luidt: ik ben er voor mijn team. Zorg dus dat je er bent voor elkaar, ook als het een keer iets minder gaat. Alvast bedankt. AMHC Westerpark, dat zijn we tenslotte samen.

Het bestuur