homepage WP.JPG
Hockey Oktober
17

Geen zaalcompetitie en zaaltraining voor Westerpark dit seizoen!

Nieuws afbeelding

Beste Westerparkers,

 

Met pijn in het hart heeft het bestuur besloten om onze teams dit seizoen terug te trekken uit de zaalcompetitie.

 

Westerpark is verantwoordelijk voor een veilige en gezonde hockeyomgeving voor onze leden, trainers, medewerkers en ouders. Omdat Westerpark voor trainingen en wedstrijden in de zaal gebruik maakt van een groot aantal verschillende zaalhallen, kan de vereniging deze veiligheid niet garanderen.

 

Daarbij speelt mee dat er veel onduidelijk is (en blijft), ook ten aanzien van het financiƫle risico dat wij - de leden/ouders - lopen bij het t.z.t. stoppen van de zaalcompetitie vanwege het coronavirus. De competitie op het veld (en voor senioren ook de trainingen) ligt sinds deze week stil; de kans is groot dat dit ook gebeurt met hockey in de zaal.


Daarom heeft het bestuur helaas moeten besluiten dat de jeugd en de senioren van Westerpark dit seizoen niet zullen deelnemen aan de zaalcompetitie. De zaaltrainingen gaan ook niet door.

 

Met dit besluit loopt Westerpark voor op de KNHB, die nog een beslissing moet nemen over de zaalcompetitie. Maar gezien de hevigheid van de tweede coronagolf én gezien de vele clubs in de regio die zich eveneens terugtrekken, kunnen we ons voorstellen dat de bond tot een soortgelijk besluit komt.

 

Wij begrijpen dat deze beslissing voor veel leden een teleurstelling is. We zullen er alles aan doen om met een goed alternatief buitenprogramma te komen. Onze hoop (en van veel andere clubs in Amsterdam) is dat de KNHB een midwintercompetitie gaat organiseren. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Voor nu: blijf veilig, hou afstand en zorg voor elkaar.

 

Het bestuur