homepage WP.JPG
Algemeen Augustus
17

AMHC Westerpark bouwt door!

Nieuws afbeelding
Uitbreiding clubhuis
Terwijl onze leden (hopelijk) genoten van zomerse rust, werd er de afgelopen weken door een klein ploegje mensen keihard gewerkt aan het vergroten van ons clubhuis.
Dat is hard nodig, getuige de rijen bij de koffieautomaat op zaterdagochtend en de drukte tijdens de TD’s. Ook is er een gebrek aan opslag en vergaderruimte in het huidige clubhuis.

De bouw van een heel nieuw clubhuis wordt in de wielen gereden door de geplande herinrichting van het sportpark. Dit betekent mogelijk dat de gemeente onze club op een andere plek op Spieringhorn neerzet. We willen dan een geheel nieuw, groter én klimaatneutraal clubhuis. Maar dit kan nog wel even duren. Wil je daarover alvast meedenken? Stuur een mail naar Paul Peerenboom, email [email protected]

Eva Rutten, architect Linda Verdoold, Anton Fasel en Paul Peerenboom kwamen tot een oplossing voor de spagaat: een tijdelijke uitbreiding met materialen die we te zijner tijd kunnen doorverkopen of kunnen meenemen naar het nieuwe clubhuis. Gebruikte zeecontainers die we duurzaam afwerken tot ruimtes voor verschillende doeleinden. Circulair, duurzaam, flexibel en groen: een oplossing die perfect past bij Westerpark.


Sinds begin juli wordt er door vrijwilligers Linda, Anton, Paul en onze beheerder Harry Maarse onvermoeibaar gewerkt aan het project. Waterleidingen zijn aangelegd, elektriciteitskabels zijn getrokken. Betonnen platen zijn neergelegd waarop de containers nu staan. Eind juli werden de containers door een hijskraan op elkaar gepast, als Lego voor gevorderden. Op 1-hoog is een mooi houten terras aangelegd met uitzicht over alle velden. Prachtig. Veel hulde!

Als het helemaal af is, ziet het er zó uit. Grote mensen lego:


Help mee!
Maar we zijn er nog niet. Want de binnenkant van veel containers moet nog worden afgetimmerd. Ook gaan we zelf hekken aan de zijkanten van de containers plaatsen waartegen we planten laten groeien. En dat gaan we met onze eigen handen doen. Daarom: klussers gezocht die een waardevolle bijdrage willen leveren voor onze club!! Meld je aan via Paul Peerenboom, [email protected].

Alvast bedankt!

Floris Harm, voorzitter AMHC Westerpark