homepage WP.JPG
Algemeen Maart
19

Lichtpuntjes in donkere tijden

Nieuws afbeelding
Beste Westerparkers,

Het zijn onwerkelijke tijden. School, afspraken voor werk, een avondje uit, een hockeytraining: wat een week geleden nog zo vanzelfsprekend was, is door het coronavirus op zijn kop gezet.

Gelukkig heeft de meerderheid van ons alleen op die manier last van het virus. Voor degenen die mensen in hun omgeving hebben die besmet zijn geraakt, of die zelf ziek zijn geworden door COVID-19, is het leven ingrijpend veranderd. We wensen hen veel sterkte toe. Ook de (ouders van) leden die in de zorg werken steken we graag een hart onder de riem.

Ondertussen op de club…
Op de club is het onwerkelijk stil. Sinds dit weekeinde worden leden met een bord van de gemeente herinnerd aan de tijdelijke opschorting van alle sportieve activiteiten. We willen graag iedereen met klem verzoeken deze maatregel na te leven en het sportpark niet te betreden. Hopelijk kunnen we als club op deze manier ons steentje bijdragen aan de vertraging van de verspreiding van het virus. 

Toch zijn er ook lichtpuntjes in donkere tijden! Want we hebben toestemming van de gemeente voor uitbreiding van ons clubhuis. Dat is hard nodig. Want de club is met 1500 leden flink groter geworden, maar ons clubhuis is niet meegegroeid. Op zaterdagochtend zijn er lange rijen bij de bar, tijdens TD’s barst het clubhuis uit zijn voegen, er zijn te weinig vergaderruimtes, kleedkamers etc.

Een ander lichtpuntje is dat de opvolger van onze beheerder Kees deze week met veel enthousiasme is begonnen, zijn naam is Harry Maarse. Binnenkort stellen wij hem aan jullie voor. Kees blijft als vrijwilliger betrokken bij onze club.

Duurzaam
De aanstaande verbouwing moet verlichting brengen. Let wel: het is een tijdelijke uitbreiding. Over een aantal jaren wordt het sportpark opnieuw ingericht en gaan we zeer waarschijnlijk naar een nieuwe locatie met een nieuw clubhuis op het huidige sportpark. Alleen: wanneer, dat is de grote vraag…

Het bouwteam heeft een mooi plan gemaakt. Het maakt gebruik van duurzame en herbruikbare materialen, die we ook mee kunnen nemen naar ons nieuwe clubhuis. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwe trappen die waarschijnlijk op 6 en 7 mei geplaatst worden en te zijner tijd mee kunnen gaan naar onze uiteindelijke locatie. Hopelijk kan de rest van de bouw in mei beginnen. Het bouwteam is nog op zoek naar gebruikte deuren en ramen met dubbel glas. Je kan hiervoor mailen naar: [email protected]  

Jeu de boules en speeltoestellen
Verder hebben we van de gemeente toestemming om wat extra’s neer te zetten rond het clubhuis. Op het grasveld bij het clubhuis komen speeltoestellen voor de kleinsten onder ons. Én er komt een jeu de boules-baan. In het clubhuis zijn al meerdere ballensets, dus zodra de baan er ligt, kunnen we los. Wat is er leuker om na een wedstrijd nog even na te kletsen met een drankje en een ontspannen potje pétanque?

Kortom, het leven rond de club ligt noodgedwongen even stil. Maar zodra het weer kan, pakken we de draad op met de trots, het enthousiasme en de ambitie die Westerparkers kenmerkt!

Voor nu: veel sterkte in deze tijd. En het is al vaker gezegd, maar let een beetje op elkaar!

Het bestuur